ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Μαΐ 3rd, 2012 | By | Category: Ανεργία, Άρθρα Συνεργατών

Υπό το σημερινό πολιτικό σύστημα (αλλά και κάθε πολιτικό σύστημα) το μέγιστο πρόβλημα της ανεργίας, είναι πρόβλημα επενδύσεων. Αυτό είναι πρόδηλο και αυτονόητο. Το ομολογούν όλοι, πλην όμως κανένας δεν πράττει τίποτα προς την κατεύθυνση της πραγματοποιήσεως υγιών, σταθερών, μακροχρόνιας πνοής παραγωγικών μονάδων.

Τούτο για δύο κυρίως λόγους:

1. Διότι τα κόμματα της βουλής, το καθένα από το πόστο του, επί χρόνια επέμεινε και εξακολουθεί να επιμένει  στην διατήρηση  της κομματικής πελατείας του   με αντάλλαγμα υπεράριθμες, αντπαραγωγικές θέσεις στο Δημόσιο. Θέσεις, ως επί το πλείστον άχρηστες, περιττές, ουσιαστικά αργομισθίες , που δεν παράγουν κανένα απολύτως έργο, αλλά αντιθέτως απορροφούν τεράστιους πόρους  από τις επιχειρήσεις και  και τους πολίτες , την ίδια στιγμή που μετατρέπουν  τους άνεργους νέους που απεγνωσμενα ζητούν εργασία σε κακοπληρωμένους δουλοπάροικους.

Επί πλέον τεράστιοι πόροι κατευθύνονται στην διατήρηση  του κομματικού παραγοντισμού, δεκάδες χιλιάδες  δημοτικοί σύμβουλοι , χιλιάδες νομάρχες , περιφερειάρχες, νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.λ.π σε ταξίδια, φιέστες , επιτροπές κ.λ.π απορροφούν εκατοντάδες εκατομμύρια από τον εργαζόμενο πολίτη, υπό διάφορες μορφές, ως π.χ  πληθώρα φόρων, προστίμων , τελών, εκτάκτων εισφορών, εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών κ.λ.π. στυγνής φορολογίας.

Για να συντηρηθεί  λοιπόν ο κομματισμός στίβονται οι επιχειρήσεις μέχρι πλήρους εξοντώσεως τους.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις , υπό την απειλή του οικονομικού εφόρου, του ΣΔΟΕ, του ΙΚΑ , όχι απλώς δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις , αλλά μοιραίως ταχύτατα  έχουν  κλείσει και ακόμα θα κλείσουν χιλιάδες παλιές επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, ακριβώς  διότι η υπερφορολόγησή  τους αποκλείει τελείως  την ανταγωνιστικότητα τους έναντι των ξένων ομοειδών.

΄Οσοι λοιπόν σήμερα «συσπειρώνονται»  στα κόμματα της διαφθοράς  (για να μην επικρατήσει ο δήθεν αντίπαλος), πρέπει  να ξέρουν  ότι την επομένη των εκλογών θα το πληρώσουν και με την δική τους μείωση εισοδήματος , αλλά κυρίως με την τραγική  ανεργία των παιδιών τους.

2.  Διότι οι παραγωγικές  επιχειρήσεις δεν  μπορούν να αντεπεξέλθουν στην διαπλοκή που εμφανίζεται  υπό την απατηλή μορφή «επιχειρήσεως».

Διαπλοκή δεν σημαίνει επιχείρηση και επένδυση, σημαίνει ακριβώς το αντίθετο, απορρόφηση δημοσίου χρήματος χωρίς παραγωγή και κοινωνική ανταπόδοση , δημιουργία εκ του μη όντος μαύρου χρήματος, που ανταγωνίζεται  με εντελώς άνισους όρους  το παραγωγικό κεφάλαιο.

Μικρό παράδειγμα αντλημένο από την πρακτική μακροχρόνια  εμπειρία μας.  Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας ((MALL), που ανήκει στον μεγαλύτερο όμιλο  της χώρας,  πριμοδοτείται από τις αλλεπάλληλες κυβερνήσεις (που ταυτίζονται στο σημείο αυτό , όπως σε όλα τα ουσιώδη) και μάλιστα διά της μετατροπής της βουλής  σε Πολεοδομικό Γραφείο με εντελώς παράνομες χρήσεις γης  και συντελεστές δομήσεως που αντιστοιχούν σε εκατοντάδες  εκατομμύρια ευρώ χρήμα δηλαδή εκ του μη όντος, το οποίο μία παραγωγική  εξαγωγική συναλλαγματοφόρα  επιχείρηση (όπως π.χ η Σιδενόρ  του κ. Στασινόπουλου)  δεν θα μπορούσε να κερδίσει (και πιθανότατα να επαναεπενδύσει ) ούτε σε ένα αιώνα. Το εμπορικό αυτό κέντρο κτισμένο κατ΄ουσία με χρήματα  του φορολογούμενου, είναι μοιραίο να κλείσει χιλιάδες καταστήματα και αντίστοιχα δεκάδες θέσεις εργασίας.

Την συγκεκριμένη αυτή  βασική αιτία ανεργίας, δηλαδή την διαπλοκή αποσιωπούν τελείως όλα τα κόμματα.

Ενώ  για την πελατειακή συγκρότηση του κομματισμού , ως αιτία ανεργίας  ομιλούν όλοι, ακόμα και οι ίδιοι οι συνυπεύθυνοι υπουργοί (Ραγκούσης,  Βενιζέλος, Γεώργιος Παπανδρέου, Πάγκαλος) για την διαπλοκή άπαντες τηρούν σιγή ιχθύος.

Τα φερόμενα αριστερά κόμματα και τα νεοφανή μικρά κόμματα «αριστερών» προδιαγραφών ομιλούν γενικώς περί κεφαλαίου, ιμπεριαλισμού κερδοσκόπων κ.λ.π, αλλά δεν κατονομάζουν τους υπεύθυνους  διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και τις πράξεις τους και κυρίως, δεν πράττουν απολύτως τίποτα για την ανατροπή της διαπλοκής.

Ο Έλληνας πολίτης που βασανίζεται από την σκέψη της ανεργίας και του μέλλοντος των παιδιών του, πρέπει να ξέρει  ότι το πρόβλημα  της ανεργίας θα λυθεί μόνο, όταν με  την ψήφο του  καταδικάσει το διπλό τέρας του κομματισμού και της διαπλοκής. Μόνο όταν οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας απελευθερωθούν από τα διπλά αυτά δεσμά, μπορεί να βρει λύση το πρόβλημα της ανεργίας.

Σήμερα έχει τρείς επιλογές α) τα γνωστά  επώνυμα τηλεοπτικά προωθούμενα κόμματα  πελατειακού συστήματος και της διαπλοκής. Επιλογή καθαρά αυτοκτονίας  β) Μικρά νεοφανή κόμματα είτε προωθούμενα  από τον ίδιο μηχανισμό , είτε απολύτως ευάλωτα λόγω ελλείψεως γνώσεων και πρακτικής εμπειρίας στην αντιμετώπισή τους. Επιλογή αδιέξοδη , χωρίς προοπτική πραγματοποιήσεως

γ) Συνδυασμούς με γνώση  των βαθύτερων αιτιών και εμπειριών στην αντιμετώπισή σύνθετων προβλημάτων. Συγκροτήσαμε τον συνδυασμό  μας, ακριβώς διότι διαπιστώσαμε  την πλήρη έλλειψη παρόμοιου συνδυασμού και θεωρήσαμε αναγκαίο,  να θέσουμε  στην υπηρεσία της χώρας  και της νεολαίας, την μακρόχρονη εμπειρία  μας .

Έλληνα πολίτη και πατριώτη, την ώρα της ψηφοφορίας έχουμε υποχρέωση χάριν των παιδιών μας να σκεφθούμε  καλά,  να σκεφθούμε το μέλλον των παιδιών μας.

                                              Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Comments are closed.