ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Μαΐ 5th, 2012 | By | Category: Άρθρα Συνεργατών

Μέσα από τα σπλάχνα του καταληστευόμενου, χειμαζόμενου Λαού ξεφυτρώνουν πολιτικές κινήσεις, κατ΄ανάγκη, τώρα στο αρχικό τους στάδιο, ολιγάριθμες. Μία τέτοια κίνηση, η πιο αυθεντική, κατά την γνώμη μας, είναι η δική μας, η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Η διαπλοκή, με τα τηλεοπτικά μέσα της (ιδιωτικά και κρατικά) μπροστά σ΄αυτή τη λαïκή πρωτοβουλία, αντιδρά με εξαιρετικά πονηρό τρόπο. Ενώ παρασιωπά και θάβει όσες κινήσεις είναι γνήσιες και ανεξάρτητες, για να φαίνεται ως αντικειμενική έναντι των «μικρών» κομμάτων, λαθροχειρικώς εμφανίζει ως «μικρά» κόμματα τα μειοψηφικά κόμματα της Βουλής , ιδιαιτέρως το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.

Η λαθροχειρία αυτή βασίζεται κυρίως στην αποσιώπηση του ποιοτικού παράγοντος και την προβολή του ποσοτικού επιχειρήματος.

Αφού, μας λένε, το συγκεκριμένο (προνομιακής μεταχειρίσεως) κόμμα επιτυγχάνει μονοψήφιο ποσοστό και μάλιστα στο σχετικά εγγύς παρελθόν (όταν διατηρείτο στο ψυγείο για εύθετο χρόνο) ποσοστό περιστρεφόμενο μόλις στο 3% είναι (δήθεν) μικρό κόμμα.

Δεν υπάρχει πιο απατηλή τακτική, διότι παρασιωπά το γεγονός ότι η Διοίκηση στα υψηλότερα κλιμάκια της (Διευθυντές, Γενικοί Διευθυντές κ.λ.π) είναι σε μεγάλο βαθμό στελεχωμένα με οπαδούς και στελέχη αυτού του κόμματος, όπως τα ίδια αυτά δηλώνουν. Έτσι στο κόμμα αυτό έχει εμμέσως, από πολλά έτη παραχωρηθεί μεγάλο (δυσανάλογο προς το ποσοστό του) μερίδιο στην άσκηση της εξουσίας

——-

Τα ανώτερα αυτά Διευθυντικά στελέχη αποφασίζουν και υπογράφουν καθημερινώς, επί έτη, χιλιάδες αποφάσεις και ρυθμίσεις , επί πλέον, δε, κατ΄ανάγκην επηρεάζουν τον εκάστοτε (συνήθως αδαή επί του αντικειμένου της Υπηρεσίας του) Υπουργό , οποίος τις πιο πολλές φορές αγνοεί την ουσία και το βάθος (και τις ύποπτες πλευρές) των πραγμάτων, τις οποίες γνωρίζει καλώς , ακριβώς αυτό το Μανδαρινάτο των Υπηρεσιών, ανεξαρτήτως της νομιμοποιήσεως των ενεργειών των οπαδών.

Το συγκεκριμένο λοιπόν κόμμα, από ουσιαστικής πλευράς, ανεξαρτήτως της νομιμότητας των ενεργειών των οπαδών, με βάση το (μόνο υπολογίσιμο) ποιοτικό κριτήριο είναι, από έτη, αφανώς πολύ μεγάλο κόμμα και μέσω των οπαδών και μελών του έχει μεγάλο μερίδιο στην μέχρι τώρα άσκηση της εξουσίας και συνεπώς και την κατάντια του τόπου.

Η διείσδυση αυτή στη εξουσία (αντίθετη προς την βούληση του Ελληνικού Λαού) ενός ποσοτικά μικρού κόμματος, οφείλεται στην πελατειακή διάρθρωση της πολιτικής ζωής και είναι ένα από τα παρεπόμενα του πελατειακού συστήματος.

Τα κόμματα έχουν καταλύσει το Σύνταγμα και από 20αετίας περίπου οι προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα γίνονται μόνο με ρουσφέτια.

Με ρουσφέτια, βεβαίως, έχουν (όπως όλοι) προσληφθεί και έχουν αναρριχηθεί στις καίριες θέσεις του Κρατικού Μηχανισμού κι οι άνθρωποι του συγκεκριμένου κόμματος.

Σειρά λοιπόν Υπουργών των δύο «μεγάλων» κομμάτων επί δεκαετίες παραμέριζαν (προφανώς με μέγιστη προσωπική και κομματική τους ζημιά) την ικανοποίηση πολλών ιδικών τους παιδιών και ικανοποιούσαν τις (παράνομες ) απαιτήσεις των (δήθεν) αντιπάλων τους (δήθεν) μικρών κομμάτων και προεχόντως του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΟΥ.

Αφανής, υποδόρεια διανομή εξουσίας που διεμόρφωσε ένα προς τα έσω ενιαίο μηχανισμό, απαρτιζόμενο προς τα έξω απατηλώς από εμφανιζόμενα ως φορείς δήθεν αντιπάλων πολιτικών επιλογών και ιδεολογιών, κόμματα. Μία μεγαλειώδης απάτη προς φενακισμό του Ελληνικού Λαού, που είχε σαν αποτέλεσμα την σημερινή κατάντια μας.

Όταν (για πρώτη φορά στην Νεοελληνική Ιστορία) από το έτος 2003 και μετά αμφισβητήθηκε από τον Συνδυασμό μας το βδελυρό πελατειακό σύστημα (σύστημα κλοπής της ανθρώπινης εργασίας, εξανδραποδισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας) αναγκάστηκαν να αποκαλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Μπροστά στο Συμβούλιο Επικρατείας και αργότερα στον Άρειο Πάγο, επί ώρες, επίμονα οι οπαδοί κυρίως του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον τότε Πρόεδρο τους Αλαβάνο, υπερασπιζόμενοι τον σχετικό διαιωνίσεως του πελατειακού συστήματος, Νόμο του δήθεν αντιπάλου τους Προκόπη Παυλόπουλου, έβριζαν και απειλούσαν τους Ανώτατους Δικαστές για να μην θιγεί το σύστημα που διατηρεί την Ελλάδα στον Οθωμανικό Μεσαίωνα και να διατηρήσει το κόμμα τους τα ρουσφέτια και τα προνόμιά τους.

Με τις ενέργειες τους αυτές οι κύριοι αυτοί απέδειξαν εκτός των άλλων, ότι δεν σέβονται και δεν υπολογίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, δηλαδή την ίδια την Δημοκρατία, η οποία στηρίζεται ακριβώς στην διάκριση των εξουσιών.

Η ξαφνική αυτή αφύπνισή τους από την μακρόχρονη νάρκη τους, είχε συνέχεια. Έδωσαν πραγματικές μάχες στην Βουλή, μάχες καταπατήσεως και καταλύσεως του Συντάγματος και της θεμελιώδους δημοκρατικής αρχής της αξιοκρατίας, για να υπερασπισθούν τα ρουσφέτια τους, επιδιώκοντας την νομιμοποίησή τους, βαπτίζοντάς τα «εργαζόμενους», ενώ γνωρίζουν καλά, ότι εργαζόμενος είναι μόνο ο νόμιμα και αξιοκρατικά δικαιούμενος την θέση και όχι ο κλέφτης της θέσεως του. Ακολούθησαν μάχες του κ. Τσίπρα υπέρ των ρουσφετιών του Κακλαμάνη στον Δήμο Αθηναίων κ.ο.κ. (Για πλήρη τεκμηριωμένη ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου, παραπέμπουμε σε κείμενα μας και δικόγραφα, αλλά και στον καθημερινό τύπο).

Τέτοιου είδους «μαχητές» υπέρ των εργαζομένων, οι καναλάρχες (που ενδιαφέρονται μόνο για την προώθηση των νόμων που οι ίδιοι κατασκευάζουν υπέρ του εαυτού τους ), τους λατρεύουν.

Τους παραχωρούν επί μήνες και χρόνια τα κανάλιά τους για να κάνουν επαναστάσεις και ρήξεις στα λόγια και να μας κουφαίνουν με απίθανες δημαγωγικές εξαγγελίες με κοινό παρανομαστή τους την έκδηλη αντιφατικότητα και τον ανέφικτο χαρακτήρα τους.

Όπως π.χ, α) απορρίπτουμε το μνημόνιο, δεν πληρώνουμε τους πιστωτές (δηλαδή σήμερα δεν πληρώνουμε τα ασφαλιστικά μας ταμεία) ή διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο, αλλά χωρίς να μας λένε τους όρους διαπραγματεύσεως.

Ταυτόχρονα (χωρίς πλέον δανεισμό) διατηρούμε τα ρουσφέτια και τα πληρώνουμε από τα χρήματα των φορολογουμένων, τα οποία όμως έχουν εξαντληθεί και μειώνονται συνεχώς, συνεπεία πτώσεως της οικονομικής δραστηριότητας.

Ταυτόχρονα επίσης εξαφανίζουμε την ανεργία με απασχόληση σε επιχειρήσεις κλεισμένες ή συνεχώς φθίνουσες κ.ο.κ

Οι κύριοι αυτοί, υπερασπιστές στην πράξη της μεγαλύτερης πληγής της χώρας και της πηγής όλων των προβλημάτων της, πέρα από όλα τα άλλα, υποτιμούν και τη μνήμη και τη νοημοσύνη μας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παραμονές εκλογών, οι κύριοι καναλάρχες , καλυμμένα αλλά με σαφήνεια κυκλοφορούν και τις κλασσικές πεπονόφλουδες της «χαμένης ψήφου» (ο μόνος χαμένος είναι ο εργαζόμενος Λαός), της «τιμωρίας» του δήθεν αντιπάλου κόμματος , που μας αδίκησε κ.ο.κ.

Οι κύριοι αυτοί, πέρα από όλα τα άλλα, υποτιμούν και τη μνήμη και τη νοημοσύνη μας.

Φίλε πατριώτη, από την ψήφο σου κρίνεται το αύριο. Η δεινή σημερινή κατάσταση, μπορεί να μεταβληθεί  σε τραγωδία. Μη βλέπεις μόνο το δόλωμα γιατί υπάρχει και η φάκα.

Comments are closed.