Η μπανανόφλουδα της «χαμένης» ψήφου

Μαΐ 5th, 2012 | By | Category: Άρθρα Συνεργατών

Τίθεται συχνά στα ΜΜΕ προεκλογικά ένας εκ του πονηρού προβληματισμός, που προσπαθεί να συνδέσει την ψήφο του Λαού με την κατανομή των εδρών, χαρακτηρίζοντας «χαμένη» την ψήφο σε μικρά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.

Οι πρωταγωνιστές της διαφθοράς διοχετεύουν τον προβληματισμό αυτόν συχνά στον Λαό, επιχειρώντας να προστατέψουν και να συντηρήσουν τις  ισορροπίες της διαπλοκής που μας έφεραν ως εδώ. Ανησυχούν που ο Λαός ενισχύει τις δυνάμεις που πραγματικά και έμπρακτα τους μάχονται ευθέως.

Τονίζουμε πως οφείλει να κυριαρχήσει στην επιλογή μας η πολιτική και μόνο διάσταση. Ψηφίζουμε κατά συνείδηση.

Ο εκλογικός νόμος έχει δημιουργηθεί με σκοπό να σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση εύκολα (χωρίς να εκπροσωπεί ευθέως τις επιλογές του Λαού) και ταυτόχρονα ώστε να αποτρέπει την ψήφο προς κόμματα εξωκοινοβουλευτικά.

Πρέπει να εμπεδωθεί από τους ψηφοφόρους πως όχι μόνο δεν υπάρχει «χαμένη» ψήφος, αλλά πως κάθε ψήφος είναι απόλυτα κερδισμένη.

Δίνει δύναμη στους ανθρώπους που προκαλούν και παλεύουν για την ανάσχεση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της παρανομίας. Και παράλληλα λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος μέσα στη Βουλή για να μάχεται. Και έξω από τη Βουλή υπάρχει αντίσταση, πραγματική. Την οποία αντίσταση η ψήφος την ενισχύει. Δεν είναι κρίσιμο το γεγονός της εκλογής των βουλευτών (και μάλιστα βουλευτών, αγέλη προβάτων), σημαντικότερο είναι να υφίσταται ενίσχυση των αγώνων και των προσπαθειών. Το κρίσιμο δεν είναι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση αλλά η γνώση και ο καθαρός αγώνας.

Comments are closed.