Η συμμετοχή μας στις εκλογές 6ης Μαΐου 2012

Μαΐ 14th, 2012 | By | Category: Επικαιρότητα

Οπλισμένοι με την μακρόχρονη Εμπειρία μας από την Διοίκηση και την μακρά πολιτική μας δραστηριότητα, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε, για πρώτη φορά, στις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου. Λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών, αρχικά σε μια μόνο εκλογική περιφέρεια από τις 55. Ξεκινήσαμε έτσι μια ουσιαστική πορεία μέσα από την Αλήθεια συνοδευόμενη από πράξεις. Κάτι που άλλωστε όλοι επιθυμούμε και απαιτούμε .

Η ανακήρυξη μας από τον Άρειο Πάγο έγινε λίγες μέρες πριν τις Εκλογές. Οι πρακτικές αρχικές δυσκολίες του εκλογικού νόμου δυσκόλεψαν πολύ το έργο μας. ο οποίος με δεσμευτικές ημερομηνίες – κυρίως για νέες συμμετοχές- όπως π.χ. ότι μέσα σε 24 ώρες ο μόλις αναγνωρισμένος νέος Συνδυασμός, θα έπρεπε να βρει τόνους χαρτί (και μάλιστα παραμονές εκλογών) για να τυπώσει και να διακινήσει στην μια περιφέρεια ενάμιση εκατομμύριο ψηφοδέλτια   δεκαπέντε εκατομμύρια ψηφοδέλτια σε όλη την χωρά. Γεγονός εξωπραγματικό για ένα πρωτοεμφανιζόμενο συνδυασμό.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, σε πολλά εκλογικά τμήματα παρουσιάστηκε μεγάλη έλλειψη ψηφοδελτίων (πλέον των 80%). Ζητάμε συγνώμη γι’ αυτό από τους πολίτες και ταυτόχρονα τους ευχαριστούμε καθώς, παρ΄όλα αυτά, αρκετοί από αυτούς βρήκαν τρόπο να μας στηρίξουν.

Παράλληλα, παρά την επανειλημμένη προσπάθειά μας, τα κανάλια και κυρίως η ΕΡΤ αρνήθηκαν να μας διαθέσουν έστω και ένα δίλεπτο για να ανακοινώσουμε με δυο λόγια τους λογούς της συμμετοχής μας, τις θέσεις και τις μέχρι σήμερα πράξεις μας.

Ωστόσο, η στήριξη των θέσεών μας από όσους ενημερώθηκαν κυρίως μέσω του διαδικτύου – όπως έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα – μας υποχρεώνει πλέον στις επόμενες Εκλογές να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια σε όλη πλέον την Επικράτεια με μια πολύ πιο ισχυρή παρουσία.

Το ξεκίνημα αυτό είναι μια τελείως διαφορετική παρέμβαση στον πολίτικο βίο της χώρας που σύντομα θα δείξει και σε γενικό επίπεδο τα πρώτα αποτελέσματα.

Η ηλεκτρονική αλλά και η προσωπική ενημέρωση που ξεκίνησε θα βοηθήσει στο να κρίνουν οι πολίτες αν θα πάμε μαζί τη χώρα εκεί που της αξίζει και όλοι επιθυμούμε, παραδίδοντας έτσι στη νέα γενιά μια διαφορετική κοινωνία ή αν θα συνεχίσουμε ως κοινωνία με τα ίδια ανακυκλούμενα υλικά, τα συνυπεύθυνα της χρεωκοπίας και της ηθικής κατάπτωσης του τόπου.

Τα πραγματικά αποτέλεσμα της παρέμβασης μας αυτής θα γίνουν αντιληπτά από σήμερα σε όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, ενώ τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα θα αποτυπωθούν επακριβώς στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές. Τώρα που ο πολίτης έχει αντιλήφθει ότι η ψήφος υπέρ της αλήθειας δεν πάει ποτέ χαμένη, και πως η αξιοπρέπεια ενός λαού κατακτιέται και δεν χαρίζεται.

 

Comments are closed.