Εκλογές

Ψηφοδέλτιο Β’ ΑΘΗΝΩΝ (6 Μαΐου 2012)

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΦΩΤΙΟΥ
ΚΛΑΠΑΚΗΣ ΔΟΡΥΛΑΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΠΙΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
ΧΑΖΑΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΜΙΧΑΗΛ

Βιογραφικά

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

 Δικηγόρος Παρ. Αρείω Πάγω , κάτοικος Αμαρουσίου, καταγωγής εκ πατρός από Ανδρίτσαινα Ολυμπίας , εκ μητρός από Ερμιόνη Αργολίδος.

Θεωρεί τίτλο τιμής  τον χειρισμό υποθέσεων κατά βάση πολιτικών, όπως αυτές  κατά των διαπλεκομένων συμφερόντων (π.χ δίκες μεγαθηρίων MALL, GOLDEN HALL, Βωβού κ.λ.π)  κατά της διαφθοράς ως π.χ  κατά του Μνημονίου, της αναξιοκρατίας  στο Δημόσιο κ.λ.π..

΄Ολες οι δίκες  αυτές είναι εκκρεμείς και ήδη έχουν επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα, δοθέντος ότι αποτελούν σοβαρό εμπόδιο για επέκταση της διαπλοκής.

 

Δορύλαος Κλαπάκης

Βιογραφικό με λίγα λόγια:

Email επικοινωνίας: dorilaos@yahoo.gr

Επαγγελματική σταδιοδρομία:

 • Αρχιτέκτονας-πολεοδόμος , επίτιμο μέλος  του ΤΕΕ 
 • με μακρά θητεία στον πολίτικο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 
 • Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πεύκης
 • Επί εποχής Τρίτση, μελετητής σε πολεοδομικά σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Οικογενειακή κατάσταση:

 • Παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, του Βαγγέλη (γιατρού), του Τζεμπεν (αρχιτέκτονα), του Δάμωνα (Καθηγητή Ηλεκτρονικού) και της Γαλάτειας (αρχαιολόγου).

Πολιτική δράση:

 • Το 1982 Δημιούργησε  τον Ανεξάρτητο Δημοτικό συνδυασμό ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ και ως Υποψήφιος Δήμαρχος  συμμετείχε στις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Αμαρουσίου και σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης 
 •  στις εκλογές του 2002 συνεργάτης της Σοφίας Σακοράφα και συνέχισαν την συνεργασία σε πολλά θέματα  μέχρι σήμερα με κοινές παρεμβάσεις

Συμμετοχή στα κοινά:

 • Δίπλα στα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων για πάνω από τριάντα χρόνια, τόσο στην πόλη όσο και σε σειρά μαζικών φορέων, επιτροπών, κ.λ.π.
 • Πρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και σε Εξωραϊστικούς Συλλόγους.
 • Συνεργάτης με Συλλόγους του Αμαρουσίου για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων των γειτονιών με παρά πολλά θετικά αποτελέσματα (διάσωση Δάσους Μιμικόπουλου, διάσωση Αγ. Γεωργίου Χωματιανών, κατασκευή Σχολείων, κ. ά.).
 • Με σειρά αλλεπάλληλων  προσφύγων  στην Δικαιοσύνη  με κυρίως τους νομικούς  συνεργάτες του Θεοδωροπουλο Παναγιώτη και Κατερίνα Ψάλτη και πολλούς άλλους .
 •  και τις Ελεγκτικές Αρχές εναντία εκατοντάδων  παρανομών  πολεοδομικών και οικονομικών ενεργειών της Διοίκησης και επέτυχε θετικά αποτελέσματα για την προστασία του Δημοσίου και Δημοτικού χρήματος και του περιβάλλοντος , ενώ
 •  μεταξύ αυτών με προσωπική αίτηση Ακύρωσης  κατά του καταστροφικού για το περιβάλλον και τον νόμιμων επιχειρήσεων του παραδοσιακού  κέντρου  του Αμαρουσίου και όλης της Αττικής   τεράστιου παράνομου Εμπορικού κέντρου  ΜΩΛΛ (the Mall) συμφερόντων Λάτσητο Συμβούλιο της Επικρατείας με  την αμετάκλητη ομόφωνη Δικαστική απόφαση της Ολομελείας του 1528/03,το  έκρινε ως (το  μεγαλύτερο στην Ευρώπη)  παράνομο.
  Το ανωτέρω παράνομο κτίριο  λειτούργει ακόμα λογω κυρίως των αντισυνταγματικών νομοθετικών παρεμβάσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Προκοπή Παυλόπουλου και της καθυστέρησης της  εκδίκασης των υποθέσεων που εκκρεμούν στην Δικαιοσύνη από το … 2004 .
 • παρεμπόδισε με παρεμβάσεις του την νομιμοποίηση ή προώθηση παράνομων κατασκευών κυρίως μεγάλων εργολαβικών συμφερόντων άξιας πλέον των 20 δις ευρώ ,μεταξύ  αυτών τεράστια κατασκευή των συμφερόντων  ΧΑΓΙΑΤ , ( Ξενοδοχείων- Καζίνων )
 •  παρενέβη σε σειρά άλλων παροιμιών παράνομων πολεοδομικών εξυπηρετήσεων υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων μεταξύ αυτών το εμπορικό κέντρο , εις βάρος του άλσους και της ερασιτεχνικής ομάδας της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια
 • και το εμπορικό κέντρο εις βάρος της παροχής του Βοτανικού με το πρόσχημα της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού.
 • και εκατοντάδων παροιμιών παρεμβάσεων σε όλη την χώρα.
 • στήριξε σειρά διατηρητέων και προστατευόμενων κατασκευών εναντία παράνομων μεγαλοεργολάβων συμφερόντων ,και με παρέμβαση του το  ΥΠΠΟ  προχώρησε  στην  κήρυξη του εργοστασίου ΗΒΗ ως διατηρητέου – το οποίον, σημειωτέον, τελικώς κατεδαφίσθηκε  πριν ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες , με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου, κ.ά.).
 • Παρενέβη πρακτικά και ουσιαστικά κατά της μάστιγας των πελατειακών σχέσεων με αποτέλεσμα  ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχοντας αποχρώσεις ενδείξεις  ζήτησε την άρση της Ασυλίας των π. Υπουργών Σκανδαλώδη και Παυλόπουλο , οι οποίοι καλυφθήκαν( με την ανοχή όλων των κόμματων )από την Βουλευτική Ασυλία και την παραγραφή , ενώ εκκρεμούν σειρά νέων ποινικών διώξεων για Υπουργούς , Βουλευτές και άλλους επωνύμους παράγοντες.
 • Παρενέβη κατά των νόμων που εξυπηρετούν καταπατητές  δημοσίων εκτάσεων και κυρίως δημοσίων δασικών εκτάσεων  , και η υπόθεση βρίσκεται στα χεριά της Δικαιοσύνης

Μερικές από τις παρεμβάσεις μπορούν να αναζητηθούν στο διαδίκτυο (π.χ. Google « ΚΛΑΠΑΚΗΣ ΔΟΡΥΛΑΟΣ») και στη σύντομη ιστοσελίδα  http://www.dorilaosklapakis.gr

 

Γιάννης Αριστοτέλης Πικροδημήτρης

Αρχιτέκτονας, Μέλος ΤΕΕ & Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων
synthesis314@gmail.com
Προσωπικά Στοιχεία
Ημ. Γέννησης: 6 Μαρτίου 1957, Ηλιούπολη Αττικής
Οικογενειακή Κατάσταση: Άγαμος
Κάτοικος Νέα Σμύρνη Αττικής, 1996
Εκπαίδευση
Master of Architecture, University of Illinois at Champaign-Urbana, USA – 1983 (Βαθμός: Λίαν Καλώς)
Bachelor of Science in Architectural Studies, University of Illinois at Champaign-Urbana, USA – 1980 (Βαθμός: Άριστα)
 • Κάτοικος ΗΠΑ, 1976 – 1995
 •  Μέλος του Hellenic American Leadership Council – HALC, ΗΠΑ, από τον Μάρτιο του 2012
 
Επαγγελματική Δραστηριότητα
Αρχιτέκτονας, Ελεύθερος Επαγγελματίας από το 1983, με δραστηριότητα στις ΗΠΑ (άδεια άσκησης επαγγέλματος), Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Ν. Κορέα κ.α. Ιδιαίτερες γνώσεις/ενδιαφέροντα: Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Αρχιτεκτονική Επιβατικών Πλοίων (Superfast Ferries VXII, Blue Star 1-2, Blue Star Paros & Naxos, Ανακατασκευή Θαλαμηγού Christina του Αριστοτέλη Ωνάση, Θαλαμηγός Jamaica Bay του John P. Morgan / J.P. Morgan Bank, κ.ά.)
Πολιτική & Κοινωνική Δραστηριότητα
 • Ενεργό μέλος της ομάδας Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ/ΕΜΠικλής (το ‘Εκπαιδευτικό Σύστημα Πολιτών και Αρχόντων για την Επιστροφή στο Μέλλον της Δημοκρατίας’) από το 1992  (ΕΜΠ, http://tinyurl.com/cvfq2e2, http://www.ntua.gr/periklesnet/page3/page3.html & Youtube – κανάλι Synthesis314): προώθηση του Δικτύου, σχεδίαση και υλοποίηση του Περιπτέρου Γνωμοληψίας
 • Συμμετοχή σε Διεθνές Συνέδριο στους Δελφούς, 1995, με θέμα την Άμεση Δημοκρατία
 • Μέλος του Σωματείου Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ – Ινστιτούτο Άμεσης Συμβουλευτικής Δημοκρατίας από το 2004
 • Υπογραφή της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Βουλής της Κοινωνίας των Πολιτών (ως εκπρόσωπος του Δικτύου ΠΕΡΙΚΛΗΣ), Παλαιά Βουλή των Ελλήνων, Αθήνα, Δεκέμβριος 2009
 • Συμμετοχή στην ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ: «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ» – Εγκαθιστώντας τον Πολίτη στην Λήψη Αποφάσεων, Αθήνα, Μάιος 2009
 • Ενεργός υποστηρικτής των Greenpeace International και Greenpeace Hellas
 • Blogger από τον Απρίλιο 2011 – Hellenic Synthesis: www.greeksynthesis.blogspot.com
 • Δημοσίευση βίντεο πολιτικού περιεχομένου στο Youtube – κανάλι Synthesis314

 

Ευαγγελία Χαζάπη

Ιδιωτικός υπάλληλος, από τους ιδρυτές της Επιτροπής Κατοίκων Κέντρου Αμαρουσίου, με συμμετοχή σε συλλογικές προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος της πόλης του Μαρουσιού.

 • Ως μέλος της Επιτροπής Κατοίκων αγωνίστηκε για τη διάσωση και την ανάδειξη των πρώτων ευρημάτων του αρχαίου δήμου Αθμόνου (σημερινό Μαρούσι), κινητοποιώντας και τη Δικαιοσύνη για την προστασία τους.
 • Συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές παρεμβάσεις ενάντια σε ισχυρά εργολαβικά συμφέροντα με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας
 • Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του 2010.

 

Φωτεινή Κατή

Email επικοινωνίας: katigraf@otenet.gr

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Στην Αθήνα ζει από το 1980.

Ως μητέρα 3 παιδιών και παρ’ ότι έχασε τον άντρα της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πολύ νωρίς, δραστηριοποιήθηκε συμμετοχικά για 9 χρόνια ως Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου, ήταν για 2 χρόνια εκπρόσωπος του πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης στην Ένωση Γονέων, 3 χρόνια ως μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 9ου Λύκειου Αγ. Φιλοθέης, 8 χρόνια ως μέλος Δ.Σ., Αντιπρόεδρος και κατ’επανάληψη Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου.
Με δυναμικές παρεμβάσεις της σε Δημοτικά Συμβούλια του Αμαρουσίου υπερασπίστηκε την περιοχή της επί δημαρχίας κ. Τζανίκου και κ. Πατούλη.

Υπερασπιζόμενη δημόσιους καταπατημένους χώρους και διεκδικούμενους χώρους στην Αγ. Φιλοθέη σύρθηκε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε.
Παράλληλα υπερασπίστηκε την πολεοδομική νομιμότητα, τους Ελεύθερους χώρους, την κατασκευή του απαραίτητου για την περιοχή της Γυμνασίου – Λυκείου, παρεμβαίνοντας μέσω της Πολεοδομικής Επιτροπής Γειτονιάς, που η ίδια μαζί με άλλους πολίτες ίδρυσε.

Το μεγάλο κέρδος από αυτή τη δραστηριότητά της είναι το σταμάτημα μέχρι στιγμής του όλεθρου, που προγραμματίζεται για την ευρύτερη περιοχή της, Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου.