Θέσεις

Μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδό τους, οι αυτοαποκαλούμενοι  «πολιτικοί» της χώρας και το σκοτεινό παρασκήνιο που τους χρησιμοποιεί, μας καλούν σε πρόωρες εκλογές  με προφανή σκοπό να μετακυλίσουν σ΄εμάς, τον Ελληνικό Λαό, τις τεράστιες ευθύνες τους για τις δικές τους επιλογές, να μας καταστήσουν συνενόχους  για τις εγκληματικές τους πράξεις.

             Είναι παρήγορο σημάδι ότι η, έμμεσα, πονηρά διαφημιζόμενη  προπαγανδιστική  γραμμή  περί αποχής, που οδηγούσε (με την αδρανοποίηση των  πληττομένων κοινωνικών στρωμάτων), στην ψεύτικη και νόθα  εκλογή τους από τους πελατειακούς στρατούς  τους δεν έχει πλέον πέραση.

            Εξ ίσου παρήγορο είναι, ότι ένα μεγάλο τμήμα του Ελληνικού Λαού έχει σήμερα σε μεγάλο βαθμό συνειδητοποιήσει, ότι υπεύθυνοι δεν είναι μόνο οι  εναλλασσόμενοι στην  αρχή  δύο πολιτικοί σχηματισμοί, αλλά το σύνολο  του «πολιτικού» κόσμου, όλα τα κόμματα που μέχρι σήμερα εκλέγονταν και μάλιστα το σύνολο του αισχρού κομματικού παραγοντισμού. ΄Εχει αρκετά συνειδητοποιήσει ο Ελληνικος Λαός ότι  τα λεγόμενα κόμματα  της αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφή και ψευδοιδεολογία και αν εμφανίζονται, ήταν και είναι ενεργά μέρη  του ίδιου άθλιου πελατειακού  μηχανισμού, σάρξ εκ της σαρκός του.

          Υπό την πίεση  της σκληρής πραγματικότητας, την οποία ήδη βιώνει και το φάσμα του ζοφερού  μέλλοντος που του έχουν ετοιμάσει, για πρώτη φορά σήμερα,  σ΄αυτές τις εκλογές ο Ελληνικός Λαός, αναζητά πραγματικά  λύση των προβλημάτων του.

          Δυστυχώς, στην εναγώνια προσπάθειά του προς εξεύρεση αξιόπιστων προσώπων και φορέων, ο άθλιος μηχανισμός  της τηλεοπτικής προπαγάνδας  των διαπλεκομένων συμφερόντων  αφ΄ενός μεν  του αποστερεί την αναγκαία πληροφόρηση,  αφ΄ετέρου δε με την προβολή νόθων καταστάσεων, προκαλεί σύγχυση πραγμάτων, προσώπων και κριτηρίων.

           Είναι λοιπόν ανάγκη, ο προσερχόμενος στην κάλπη να κατέχει ασφαλές κριτήριο επιλογής, το οποίο αναγκαστικά απορρέει  από την γνώση ή τις βαθύτερες αιτίες  της κρίσης.

Αιτίες τις κρίσης

Η κρίση είναι  καθολική (πολιτιστική, κοινωνική). Ο οικονομικός παράγοντας και η τεχνητή οικονομική κρίση είναι μόνο ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούνται  για την καθυπόταξη  της χώρας  και τον εξανδραποδισμό του Λαού της.

Δεν είναι σημερινή. ΄Εχει μεθοδευτεί από δεκαετίες  μέσω των ευτελών και αναλώσιμων «πολιτικών» προσώπων ολόκληρου του σημερινού υπάρχοντος «πολιτικού» φάσματος, από τους πραγματικούς κυρίαρχους  της χώρας, δηλαδή από  ελάχιστα συγκεκριμένα πρόσωπα και οικογένειες του εξωτερικού (καλυπτόμενα πίσω από Διεθνείς Οργανισμούς, Κοινοβούλια, Τράπεζες και Κράτη ακόμα)  αλλά και του εσωτερικού, τα οποία εμφανίζονται  δήθεν ως επενδυτές, αλλά  στην πραγματικότητα είναι ευτελείς κερδοσκόποι, ληστές της Δημόσιας περιουσίας, μέσω προωθήσεως  κομμάτων και κομματικών παραγόντων. Ξεκίνησε  με την μεθοδευμένη  αποβιομηχάνιση της χώρας, την εν συνεχεία  κατασπατάληση  των δημοσίων πόρων σε καταναλωτικούς σκοπούς , την λεηλασία λαϊκών οικονομιών μέσω του χρηματιστηρίου, των προμηθειών και εργολαβιών μέσω  Ολυμπιακών Αγώνων κ.λ.π.

  • Την πολιτική του ψεύτικου και  εσκεμμένα ατελέσφορου δανεισμού και την, εν συνεχεία, από ετών μεθοδικά προσχεδιασμένη  καταφυγή στο ΔΝΤ, έχουν επιβάλλει στην χώρα οι μετρημένοι στα δάκτυλα  αυτοί νομείς  των πόρων της χώρας.
  • Ο πραγματικός τελικός σκοπός τους είναι η, μέσω της οικονομικής εξουθενώσεως  του πληθυσμού, ολοκλήρωση της λεηλασίας των πλουτοπαραγωγικών  πηγών της χώρας, του ορυκτού πλούτου, της ενέργειας, των δικτύων, των δασών των θαλασσών, των ακτών κ.λ.π, η οποία σε αρκετό βαθμό  έχει ήδη  επιτευχθεί.
  • Η μεθόδευση της λεηλασίας  και της υποταγής  περιλαμβάνει και άλλα μέσα, όπως η δημιουργία  του διττού μεταναστευτικού προβλήματος  (δηλαδή η εκβιαστική είσοδος αναξιοπαθούντων του τρίτου κόσμου και η αντίστοιχη μετανάστευση Ελλήνων  στο Εξωτερικό) η  εξαθλίωση της παιδείας, η  καθολική και βαθειά διαφθορά της Δημόσιας Διοικήσεως, η συνεχώς αυξανόμενη και  αποθρασυνόμενη εγκληματικότητα κ.λ.π.

Για την επίτευξη του σκοπού τους έχουν καταστήσει υποχείρια, κυριολεκτικώς ιδιοκτησία τους, όλα τα γνωστά  κόμματα, μεριμνώντας κυρίως για τα κόμματα της λεγόμενης αντιπολίτευσης , ακριβώς διά απορροφώνται από αυτά οι αντιδράσεις  της κοινωνίας.

Αλλά, και περαιτέρω  για να αποκλειστεί  κάθε διέξοδος, μεριμνούν να πατρονάρουν και να προβάλλουν κατ΄επιλογή  στα κανάλια  τους και νέα «κόμματα» και κινήσεις «οικολογικών», «πατριωτικών» κ.λ.π στόχων, χρησιμοποιώντας αριστοτεχνικά τηλεοπτικές και πεζοδρομιακές  «αντιπαραθέσεις» τους, με στόχο  τον εγκλωβισμό όλων μας σε προκατασκευασμένα  κομματικά σχήματα.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν  είναι κυρίως δύο:

1. Η δημιουργία  του πελατειακού κράτους , του κράτους του ρουσφετιού, κατά κατάφωρη παράβαση των σχετικών περί αξιοκρατίας  διατάξεων του Συντάγματος.

Ένα τρομακτικά μεγάλο ποσοστό  του Λαού ευρίσκεται δέσμιο, σε ομηρία, στους «ευεργέτες» του πολιτικάντηδες, και  εμμέσως    στους οικονομικά κυρίαρχους  αρχηγέτες  της διαπλοκής. Αναλογικά το μεγαλύτερο ποσοστό πελατειακών διορισμών ανήκει στα κόμματα της λεγόμενης Αριστεράς, τα οποία  έχουν προνομιακή μεταχείριση και στην στελέχωση της Δημόσιας Διοικήσεως , διακατέχοντας  κύρια πόστα της.

Και μόνο το γεγονός αυτό, αρκεί  να αποδείξει ότι τα κόμματα στα οποία επιφυλάσσεται τόσο προνομιακή μεταχείριση από τους δήθεν αντιπάλους τους, δεν είναι αριστερά κόμματα, αλλά διακεκριμένοι φορείς της διαπλοκής.

Μέσα από ψεύτικη επαναστατική φρασεολογία και  αντιμνημονιακές κορόνες, συμβάλλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό  στη διαιώνιση  της οικονομίας του παρασιτισμού και την κυριαρχία τη διαπλοκής.

Από την δήθεν αντίπαλη όχθη της λεγόμενης  ακροδεξιάς δεν υφίσταται καμία αντίδραση (ούτε και θεωρητική, πόσο μάλλον πρακτική) γι΄αυτήν την εγκληματική διαιώνιση του πελατειακού κράτους, γεγονός, το οποίο πείθει ότι και τα κόμματα αυτά εντάσσονται ατόφια στο σύστημα της διαπλοκής.

2.  Η μονοπώληση των ΜΜΕ, η οποία μέσω καθημερινής πλύσης εγκεφάλου, επιτυγχάνει  πέραν της αλλοίωσης  των αισθητικών κριτηρίων του Λαού, τον πλήρη αποπροσανατολισμό, την βουκόληση  και τον εγκλωβισμό του  στα κόμματα ακριβώς της διαπλοκής.

Τις  συνέπειες της μεθοδευμένης κρίσεως  υφίστανται  όλα τα στρώματα του Ελληνικού Λαού. Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο  μέσα σ΄αυτή τη μαζική πλύση εγκεφάλου να διακρίνει κανείς  τις αιτίες της, ώστε στις εκλογές να έχει ένα ασφαλές κριτήριο επιλογής, μία πυξίδα. Το κριτήριο αυτό, το εκπληρώνει ο συνδυασμός μας.

Βασικό κριτήριο επιλογής

Οι περισσότεροι σχολιαστές, διανοούμενοι, δημοσιογράφοι κ.λ.π ευρίσκονται  στην υπηρεσία των διαπλεκομένων και δημιουργούν  σύγχυση.

Οι ελάχιστες έντιμες και καθαρές φωνές από τον λεγόμενο  πνευματικό κόσμο,  είναι,  δυστυχώς, άνθρωποι  του σπουδαστηρίου, χωρίς πρακτική πολιτική δράση, δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον τερατώδη, αφανή μηχανισμό της διπλής (εσωτερικής και εξωτερικής ) διαπλοκής  και κατοχής.

Υπό τα δεδομένα αυτά, πραγματική λύση μπορεί να δοθεί μόνο  από Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει, έχουν αγωνιστεί έμπρακτα για την εφαρμογή του δικαίου,  την ανάσχεση της περαιτέρω διολισθήσεως, έχουν μεταβάλλει, τις αγνές προθέσεις και σκέψεις, σε πράξη.

Θεωρήσαμε καθήκον μας και αναγκαία συνέπεια και συνέχεια  της από πολλών ετών  και μέχρι σήμερα αυθεντικά πολιτικής δραστηριότητας μας , την συμμετοχή μας στις εκλογές.

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ένας συνδυασμός ζητά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών όχι για  όσα (απραγματοποίητα) θα πράξει, αλλά για όσα έχει ήδη πράξει  που αποτελούν και το εχέγγυο ότι θέλει και μπορεί  να πραγματοποιήσει τα αναγκαία οδυνηρά  βήματα  εξόδου από την κρίση. Μικρό δείγμα  των προσπαθειών μας και των προσπαθειών των συνεργαζομένων μ΄ εμάς Ανεξαρτήτων Κινήσεων από όλη τη χώρα, θα βρει ο αναγνώστης  στη σελίδα «Στην πράξη«.

Τι πρέπει να γίνει

Ι. Μακροχρόνια , πολυετής εμπειρία , θεωρητική αλλά κυρίως πρακτική, μας έχει πείσει  απολύτως ότι η απλή εφαρμογή του υπάρχοντος Συντάγματος, μπορεί να λύσει σε μεγάλο ποσοστό τα προβλήματα  της χώρας σε μικρό χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς η διαπλοκή των  κυριάρχων πολιτικάντηδων δεν εφαρμόζει  το Σύνταγμα. Θρασύτατα το αγνοεί και το περιφρονεί , ψηφίζει  καθημερινά αντισυνταγματικούς ,ληστρικούς νόμους υπό τα όμματα και την ένοχη σιωπή και σύμπραξη «των αριστερών» και «ακροδεξιών» κομμάτων. Δοθέντος ότι η εσκεμμένη παραβίαση βασικών αρχών  του Συντάγματος στοιχειοθετεί το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας , οι πολιτικάντηδες όλων των κομμάτων διαπράττουν  καθημερινώς εσχάτη προδοσία κατά της χώρας.

Δεν πρόκειται για σχήμα  λόγου, ο επίσημος χαρακτηρισμός ανήκει στον (κατ΄εξοχήν αρμόδιο) Εισαγγελέα  του Αρείου Πάγου, ο οποίος κατόπιν αιτημάτων μας  έχει ζητήσει  την άρση της Βουλευτικής Ασυλίας  για τους Βενιζέλο, Παυλόπουλο Αλαβάνο Σκυλάκο κ.λ.π, εις μάτην βεβαίως, διότι οι κύριοι  αυτοί (που σήμερα ζητούν την ψήφο μας) είναι συνηθισμένοι να κρύβονται πίσω από αυτήν την πρωτοφανή εφεύρεση.

Φυσικά τα διαπλεκόμενα  ΜΜΕ παραβλέπουν και αποκρύπτουν τέτοιας σημασίας γεγονότα. ΄Εχουν συσταθεί ακριβώς για να αποκρύπτουν την ουσία  των πραγμάτων.

Πριν από όλα λοιπόν , αυστηρή εφαρμογή  του Συντάγματος , με ταυτόχρονη κατάργηση  του επαίσχυντου θεσμού της βουλευτικής ασυλίας.

ΙΙ. Όρος  επιβιώσεως  της χώρας είναι  η επανασύνταξη, επαναδημιουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Κοινωνία χωρίς καθαρή, έντιμη, παραγωγική, υπεύθυνη, αξιοκρατικά στελεχωμένη Δημόσια Διοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει.

Το κρατούν πελατειακό σύστημα, έχει μετατρέψει την Δημόσια Διοίκηση σ΄ένα πολυπλόκαμο , πλαδαρό και αδρανές τέρας, που βασανίζει τους πολίτες, παρεμποδίζει τις επενδυτικές προσπάθειες, καταπνίγει τον ζήλο των εύορκων δημοσίων υπαλλήλων και ως εκ τούτου αποτελεί το κύριο εμπόδιο για την ανασύνταξη της χώρας.

Ανάπτυξη με την σημερινή Δημόσια Διοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει. Το πρόβλημα της οικονομικής αναπτύξεως είναι κατά βάση πρόβλημα Δημοσίας Διοικήσεως.

Το άρθρο 103 του Συντάγματος, που θεσπίζει την αξιοκρατία στην Διοίκηση, παραβιάζεται καθημερινώς και ασυστόλως από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις και τους πρόθυμους συμπαραστάτες των που είναι τα κόμματα  της δήθεν αντιπολιτεύσεως.

Ολοι τους μαζί έχουν καταντήσει το Σύνταγμα, κατά την Μακρυγιαννική ρήση κυριολεκτικά «παλιοψάθα».

Αμεση λοιπόν εφαρμογή του άρθρου 103 του Συντάγματος προς αναδημιουργία της Δημόσιας Διοικήσεως.

ΙΙΙ.  Παράλληλα και ταυτόχρονα προς την εξυγίανση της Δημόσιας Διοικήσεως, ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να στραφεί προς την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσεως της χώρας, η οποία αποτελεί και το μοναδικό μέσο πραγματικής ανάπτυξης.

Είναι όρος απολύτως αναγκαίος , διότι μόνο έτσι μπορούν  να δημιουργηθούν υγιείς θέσεις εργασίας και να απορροφηθεί το πλεονάζον εργατικό δυναμικό που σήμερα «σιτίζεται στο πρυτανείο» και καταποντίζει την εθνική οικονομία. Μόνο με την δημιουργία του κατάλληλου επιχειρησιακού, επί παραγωγικής βάσεως, μπορεί η χώρα να  ανασυγκροτηθεί οικονομικώς παράγοντας προϊόντα συγκριτικού πλεονεκτήματος και να αυξήσει με τον τρόπο αυτό τις εξαγωγές της, να περιορίσει τις εισαγωγές της , εξευρίσκοντας έτσι υγιώς τους πόρους των οποιοδήποτε χρεών της.

Ο μόνος τρόπος  ενδυναμώσεως της παραγωγικής βάσεως της χώρας, είναι ο περιορισμός της φορολογίας, η οποία, έχοντας να τροφοδοτήσει το τεράστιο πελατειακό σύστημα, έχει ξεπεράσει κάθε λογικό όριο και πνίγει τις παραγωγικές επιχειρήσεις, προωθώντας ουσιαστικά τις ληστρικού χαρακτήρα, καθαρά κερδοσκοπικές αεριτζίδικες «επιχειρήσεις» της διαπλοκής,  τους παραγωγούς μαύρου χρήματος που ληστεύουν τους δημόσιους πόρους, χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα στον τόπο, χειραγωγώντας παράλληλα με την οικονομική τους δύναμη την  πολιτική της χώρας , οδηγώντας την  σε πλήρες αδιέξοδο.

Πλην του περιορισμού της φορολογίας στο ορθό μέτρο (δηλαδή στην ακριβή αντιστοιχία φορολογικών εσόδων προς κοινωνικές παροχές) και της εξαλείψεως της γραφειοκρατίας, οι πραγματικές παραγωγικές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται τίποτα άλλο από το κράτος. Η κάθε είδους επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις είναι μέτρα εκ του πονηρού, εντελώς αναποτελεσματικά και προσθέτουν επιβάρυνση στο Δημόσιο Ταμείο.

Τις βασικές αυτές γραμμές ευαγγελίζονται στα λόγια όλα τα κόμματα, αλλά δεν έχουν καμία πρόθεση , ούτε δυνατότητα να τις υλοποιήσουν, διότι δεν μπορείς ταυτόχρονα να διαθέτεις τους κρατικούς πόρους για συντήρηση του πελατειακού κράτους και ταυτόχρονα να διευκολύνεις την επιχειρηματική δραστηριότητα.

IV. ΄Ολος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός  τηλεοπτικών καναλιών και κατασκευασμένων κομμάτων στρέφεται σήμερα γύρω από το δημόσιο χρέος και τα λεγόμενα μνημόνια. Επί δεκαετίες προέβαιναν σε δανεισμό και κανένα «αντιπολιτευόμενο» κόμμα δεν ομιλούσε για το καθημερινά διαπραττόμενο έγκλημα.

Σήμερα φέρνουν το θέμα στο επίκεντρο, αφ΄ενός μεν διά να δικαιολογήσουν την ληστρική επιδρομή κατά της χώρας, αφ΄ετέρου δε γιά να πραγματοποιήσουν το ψεύτικο, τεχνητό μεθοδευμένο διαχωρισμό  των «πολιτικών δυνάμεων» σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς».

Η αντιμετώπιση του προβλήματος  θα επιτευχθεί , με την εις βάθος διεύρυνση  των συμφωνιών  και των κειμένων , ως επίσης του τρόπου εκδαπανήσεως  των δανεικών χρημάτων, αρχής γενομένης από την ισοτιμία ευρώ και δραχμής κατά την είσοδό μας στην ΟΝΕ μέχρι και την έρευνα των αρμοδιοτήτων, όσων υπέγραψαν τα σχετικά κείμενα και μνημόνια.

Ηδη ο συνδυασμός μας  έχει προσβάλλει το τελευταίο μνημόνιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με βασικό επιχείρημα ότι δεν είναι νόμιμες οποιεσδήποτε  συμφωνίες  με κερδοσκόπους , όταν δεν γνωρίζουμε που πήγαν τα χρήματα ,που δανείσθηκε η χώρα και πολύ περισσότερο όταν κατευθύνθηκαν σε μη νόμιμους σκοπούς , όπως και συνέβη, εν πλήρη γνώσει των πιστωτών.

Επί πλέον  ο συναγωνιστής και συνεργάτης μας  Δημήτρης Πλατής έχει με σειρά προσφυγών του  απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αμφισβητώντας την νομιμότητα δανεισμού και μνημονίων από την ένταξή μας στην ΟΝΕ (με επαχθή και παράνομη ισοτιμία).

Στον ιστότοπο παραθέτουμε ενδεικτικά κείμενα και προσφυγές.

Τα παραπάνω βασικά σημεία αποτελούν απλώς αρχή πολιτικού προγράμματος.  Η πραγμάτωσή τους θα αλλάξει τα πράγματα ριζικά και θα επιτρέψει στη συνέχεια βαθιές τομές με βάση ευρύτερο προγραμματισμό, ο οποίος ενυπάρχει στις επόμενες σελίδες μας και στις σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Φίλε πατριώτη, η ψήφος σου είναι το μόνο μέσο που κατέχει για να επηρεάσεις τον κόσμο που ζείς και που θα ζήσουν τα παιδιά σου. ΄Οσο τουλάχιστον το έχεις, πριν στο στερήσουν και αυτό, σκέψου τι θα επιλέξεις.